Nasze produkty

KOALA | Palmito - Serce palmy Acai

KOALA | Palmito - Serce palmy Acai

Serce palmy Acai to rdzeń jej pnia, zwany potocznie Pamito. KOALA Palmito pochodzi z Brazylii, gdzie jest elementem codziennej, tradycyjnej diety. W Europie Palmito jest uznawane za kulinarny rarytas w smaku, a także źródło łatwo przyswajalnego białka, błonnika, witaminy C, kwasu foliowego, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, cynku, miedzi i manganu. Istotne jest to, że jest pozbawiony tłuszczu.

Palmito to doskonały dodatek do sałatek, potraw mięsnych i zup.
 

SKŁADNIKI: Palmito (60%), woda, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU na 100 g:
•  wartość energetyczna: 84 kJ / 20 kcal
•  tłuszcze: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g
•  węglowodany: 0 g, w tym cukry: 0 g
•  błonnik pokarmowy: 3 g
•  białko: 2 g
•  sód: 580 mg

MASA NETTO: 500 g
MASA NETTO PO ODSĄCZENIU: 300 g
KRAJ POCHODZENIA: Brazylia

PRODUKT BEZGLUTENOWY. 
NIE ZAWIERA SKŁADNIKÓW GENETYCZNIE MODYFIKOWANYCH.
ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN ORAZ WEGAN.

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: / PARTIA PRODUKCJI: DANE NA SPODZIE PUSZKI.
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM MIEJSCU W TEMP.: OD 10C DO 250C.
PO OTWARCIU PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA I PRZECHOWYWAĆ W TEMP. OKOŁO 20C do 60C
PRODUKT NALEŻY SPOŻYĆ W CIĄGU MAX. 2 DNI OD OTWARCIA OPAKOWANIA.