Nasze produkty

KOALA | Kiełki Mung oraz szpinak

KOALA | Kiełki Mung oraz szpinak

Warzywa strączkowe są bogatym źródłem roślinnego białka, a białko roślinne jest łatwo przyswajalne.

Kiełki fasoli są bardzo smaczne i lżej strawne niż fasola. Oprócz znacznych ilości białka, zawierają ważne dla organizmu witaminy (A, B, C i E) oraz sole mineralne. Obniżają również poziom „złego” cholesterolu LDL. Zawierają także duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Kiełki Mung stosuje się w potrawach kuchni azjatyckiej, ale również, coraz częściej w kuchni klasycznej. Doskonałe są zarówno na zimno jak i na gorąco. Idealne do sałatek, przekąsek lub jako dodatek do każdej potrawy.
 

Szpinak, obok kiełków z nasion to drugie warzywo bogate w składniki pro-zdrowotne. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego żelaza, bogaty w witaminę C, beta karoten i luteinę, a także wapń, błonnik, fosfor, magnez, wit. B1, B2, B3, B6, E oraz sporo kwasu foliowego.
Szpinak w lekko słonej zalewie jest produktem uniwersalnym, będącym zawsze pod ręką w domu do przyrządzania klusek, makaronów,  pierogów czy naleśników. Mimo, że chętnie używane są świeże listki szpinaku, w niektórych okolicznościach - KOALA - Szpinak w zalewie jest alternatywą i idealnym rozwiązaniem jako składnik na szybkie, domowe danie.


 

DOSTĘPNE PRODUKTY:
----------------------------------------

KIEŁKI FASOLI MUNG |  200 gram  |  12 x 200 g  |  EAN:  5603697270791
----------------------------------------
KIEŁKI FASOLI MUNG |  410 gram  |  12 x 410 g  |  EAN: 5603697270234
----------------------------------------
SZPINAK W LEKKO SŁONEJ ZALEWIE  | 380 gram |  12 x 380 g  |  EAN: 5603697270074
----------------------------------------