Nasze produkty
KOALA | Pulpa z Marakui
Marakuja jest uznawana jako jeden z najbardziej charakterystycznych, ciekawych w smaku, i poprzez czarne pestki jeden z najbardziej atrakcyjnych owoców tropikalnych. Doceniana zarówno przez profesjonalistów, jak i sympatyków domowych „podróży kulinarnych”.
Marakuja to obecnie bardzo popularny i poszukiwany smak. Owoc wykorzystywany nie tylko w daniach deserowych czy napojach, lecz także do sosów, sałat i jako uzupełnienie dań wytrawnych. Właściwości zdrowotne tego owocu sprawiają, że jest też składnikiem diet, kosmetyków, wielu suplementów, a nawet leczniczych preparatów antynowotworowych.
KOALA - PULPA Z MARAKUI wyróżnia się naturalnością. Surowiec do produkcji pulpy z marakui pochodzi z kontrolowanych upraw NON GMO, z naturalnie dojrzewających, w pełnym słońcu owoców. Nie zawiera sztucznych barwników, nienaturalnych konserwantów czy dodatków smakowych. To produkt zawsze z gwarancją stałej jakości i łatwości przechowywania – co dla HoReCa jest niezmiernie istotne.
SKŁADNIKI: Pulpa z marakui z pestkami 55%, woda, cukier, stabilizator - Guma Guar
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU na 100 g:
• wartość energetyczna: 433 kJ / 103 kcal
• tłuszcze: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
• węglowodany: 21 g, w tym cukry: 19 g
• błonnik pokarmowy: 2,5 g
• białko: 0,9 g
• sól: 0,05 g
MASA NETTO: 565 g
KRAJ POCHODZENIA: Tajlandia
NIE ZAWIERA SKŁADNIKÓW GENETYCZNIE MODYFIKOWANYCH.
ODPOWIEDNI DLA WEGETARIAN ORAZ WEGAN.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM: / PARTIA PRODUKCJI: DANE NA SPODZIE PUSZKI.
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM MIEJSCU W TEMP.: OD 10C DO 300C.
PO OTWARCIU PRZEŁOŻYĆ DO INNEGO NACZYNIA I PRZECHOWYWAĆ W TEMP. OKOŁO 40C
PRODUKT NALEŻY SPOŻYĆ W CIĄGU MAX. 48 GODZIN OD OTWARCIA PUSZKI LUB NIEWYKORZYSTANĄ CZĘŚĆ PRODUKTU ZAMROZIĆ DO PÓŹNIEJSZEGO UŻYCIA.