Nasze produkty
VEG IN | Burger wegetariański ze szpinakiem
Veg in | Burger wegetariański ze szpinakiem Produkt warzywny ze zbilansowanej mieszanki białek roślinnych z czarnymi oliwkami i przyprawami. Idealna alternatywa dla hamburgerów pochodzenia zwierzęcego.
-Niskokaloryczne;
-Wysoka zawartość białka;
-Bez dodatków i konserwantów.
Łatwość w przygotowaniu jest dodatkowym atutem, gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie zrowego i bezmięsnego posiłku w naszej ulubionej wersji. Najlepiej smakuje obsmażony z obu stron na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
SKŁADNIKI: Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenicy, mąka pszenna), olej słonecznikowy, wyizolowane białko sojowe, gluten pszenny, sos sojowy (woda, soja, sól, ocet buraczany), przyprawy, szpinak suszony (1%), sól, cukier, drożdże i emulgator: metyloceluloza. Może zawierać śladowe ilości: dwutlenku siarki, siarczynów, selera. „[teksturowane białko pszenicy] UE”.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA: | 100 G | 80 G | (80)* |
Wartość energetyczna | 722 kJ / 173 kcal | 578 kJ / 138 kcal | 7 % |
Tłuszcze | 7,7 g | 6,2 g | 9 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 0,7 g | 4 % |
Węglowodany | 4,2 g | 3,4 g | 1 % |
w tym cukry | 2,5 g | 2,0 g | 2 % |
Błonnik | 2,1 g | 1,7 g | 7 % |
Białko | 21 g | 17 g | 34 % |
Sól | 1,7 g | 1,4 g | 23 % |
PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM i CHŁODNYM MIEJSCU. PO OTWARCIU PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE (MAX 2 DNI). PRODUKT GOTOWY DO SPOŻYCIA.
Alergeny: Zawiera soję, pszenicę. Może zawierać śladowe ilości: Dwutlenek siarki, siarczyny, seler.
Termin przydatności do spozycia: 365 dni.
MASA NETTO: 160 g
KRAJ POCHODZENIA: Portugalia