Nasze produkty

VEG IN | Burger wegetariański ze szpinakiem

VEG IN | Burger wegetariański ze szpinakiem

Veg in | Burger wegetariański ze szpinakiem Produkt warzywny ze zbilansowanej mieszanki białek roślinnych z czarnymi oliwkami i przyprawami.  Idealna alternatywa dla hamburgerów pochodzenia zwierzęcego.
-Niskokaloryczne;
-Wysoka zawartość białka;
-Bez dodatków i konserwantów.


Łatwość w przygotowaniu jest dodatkowym atutem, gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie zrowego i bezmięsnego posiłku w naszej ulubionej wersji. Najlepiej smakuje obsmażony z obu stron na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.

SKŁADNIKI: Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenicy, mąka pszenna), olej słonecznikowy, wyizolowane białko sojowe, gluten pszenny, sos sojowy (woda, soja, sól, ocet buraczany), przyprawy, szpinak suszony (1%), sól, cukier, drożdże i emulgator: metyloceluloza. Może zawierać śladowe ilości: dwutlenku siarki, siarczynów, selera. „[teksturowane białko pszenicy] UE”.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA PRODUKTU NA: 100 G   80 G  (80)*
Wartość energetyczna 722 kJ / 173 kcal 578 kJ / 138 kcal 7 %
Tłuszcze 7,7 g 6,2 g 9 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone   0,9 g 0,7 g 4 %
Węglowodany 4,2 g 3,4 g 1 %
w tym cukry  2,5 g 2,0 g 2 %
Błonnik 2,1 g 1,7 g 7 %
Białko 21 g 17 g 34 %
Sól 1,7 g 1,4 g 23 %

PRZECHOWYWAĆ W SUCHYM i CHŁODNYM MIEJSCU. PO OTWARCIU PRZECHOWYWAĆ W LODÓWCE (MAX 2 DNI). PRODUKT GOTOWY DO SPOŻYCIA. 

Alergeny: Zawiera soję, pszenicę. Może zawierać śladowe ilości: Dwutlenek siarki, siarczyny, seler. 

Termin przydatności do spozycia: 365 dni. 

MASA NETTO: 160 g
KRAJ POCHODZENIA: Portugalia