Naleśniki z mascarpone i mango

7 naleśników łatwe 15 minut
Naleśniki z mascarpone i mango

Składniki

Składniki:
•  400 gram Pulpy z Mango Alphonso KOALA
•  200 gram serka mascarpone
•  2 jaja całe
•  3 czubate łyżki stołowe mąki tortowej
•  1/3 szklanki mleka
•  szczypta soli
•  2 łyżki cukru
•  gazowana woda mineralna, w takiej ilości, aby ciasto było lejące


 

 

Sposób przygotowania

Ciasto na naleśniki:
Jaja, mleko, wodę gazowaną, mąkę, sól i cukier zmiksować. Wodę mineralną dodawać w takiej ilości, aby ciasto było lejące. Piec na patelni na kolor złoty. Przestudzone smarujemy dość grubo serkiem mascarpone. Wierzch nadzienia polewamy Pulpą z Mango KOALA. Zawijamy w rulonik lub na 4 części, dekorujemy bitą śmietaną, pulpą z mango oraz listkiem mięty.
 

Smacznego!

 

   Receptura deseru oraz zdjęcie - KAWIARNIA NA FALI, która REKOMENDUJE oraz
                  POTWIERDZA NAJWYŻSZĄ
JAKOŚĆ produktów KOALA!

 

SMACZNEGO!

 

 

 

Inne przepisy