Deser jogurtowy z mango

5 łatwe 45
Deser jogurtowy z mango

Składniki

Masa jogurtowa:
•  500 ml gęstego jogurtu naturalnego
•  1/2 szklanki cukru pudru
•  2 lekko czubate łyżki stołowe żelatyny
•  ⅓ szklanki zimnej wody

Mus mango:
•  475 g Pulpa z Mango Alphonso KOALA
•  1 łyżeczka cukru pudru
•  1 łyżeczka żelatyny
•  zimna woda

Dekoracja:  
•  nasiona szałwii hiszpańskiej
•  listki świeżej mięty
 

Sposób przygotowania

Masa jogurtowa:
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Napęczniałą żelatynę podgrzać krótko w mikrofalówce (albo w kąpieli wodnej), dodać do niej trzy łyżki jogurtu i wymieszać aby się dobrze rozpuściła, dodać do reszty jogurtu i dokładnie wymieszać. Przelać masę do szklaneczek i wstawić do lodówki do stężenia.

Mus mango:
Do pulpy mango dodać cukier puder, wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę podgrzać krótko w mikrofalówce (albo w kąpieli wodnej), dodać do niej trochę mango i zamieszać. Dodać pozostałą część mango i wymieszać. Mus mango nalożyć na wierzch masy jogurtowej. Całość schłodzić w lodówce.

Dekorować nasionami szałwii hiszpańskiej oraz miętą.

 

   Danie według receptury MICHAŁA ADAMA MOLENDY, absolwenta Le Cordon Bleu,
                  Szefa Kuchni KUCHNIA OTWARTA,
który REKOMENDUJE oraz
                  POTWIERDZA NAJWYŻSZĄ
JAKOŚĆ produktów KOALA!


SMACZNEGO!

 

 

Inne przepisy