Zupa-krem z mango i chlebowca

5 średnio-trudne 20
Zupa-krem z mango i chlebowca

Składniki

•  425 gram Pylpy z Mango Alphonso KOALA
•  120 gram owocu Jaca - chlebowca
•  ½ ostrej papryczki
•  100 ml soku pomarańczowego
•  300 ml bulionu warzywnego
•  kilka listków świeżej kolendry
•  300 ml mleczka kokosowego
•  ½ limonki - 30 ml
•  imbir, sól, pieprz do smaku
 

Dekoracje:
•  chipsy z marchewki
•  dojrzewająca szynka lub wołowina
•  marchewka i seler pokrojone w paski
•  oliwa z oliwek
 

Sposób przygotowania

Ugotować bulion warzywny. Dodać do niego pupę z mango, owoce chlebowca pokrojone w kostkę, sok pomarańczowy i mleczko kokosowe. Całość gotować około 5-6 minut, doprowadzając do wrzenia. Doprawione solą, pieprzem, ostrą papryką, imbirem oraz kolendrą - zblendować na gładko. Podawać w miseczkach, w porcjach udekorowanych chipsami z pieczonej marchewki, z szynką lub wołowiną dojrzewającą, świeżą marchewką i selerem pokrojonymi w paski, z kilkoma kroplami oliwy z oliwek.


SMACZNEGO!

 



 





 

Inne przepisy