Krewetki z sosem orientalnym

1 łatwe 15 minut
Krewetki z sosem orientalnym

Składniki

•  350 ml Pulpy z Mango Alphonso KOALA
•  2 szt. owocu Jaca - chlebowca KOALA
•  8 dużych krewetek surowych 
•  1 łyżka oliwy z oliwek
•  2 nieobrane ząbki czosnku
•  1 łyżeczka posiekanej kolendry
•  2 łyżki mleczka kokosowego
•  sok z jednej limonki
•  sok z 1/2 grapefruita
•  1 łyżka masła
•  1 łyżka cukru brązowego



 

Sposób przygotowania

Krewetki obrać z pancerza. Za pomocą blendera zmiksować pulpę z mango, sok z pomarańczy, sok z limonki, kolendrę, mleczko kokosowe na gładki puszysty sos, po czym wstawić do lodówki na trochę żeby składniki się „przegryzły”.

Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć pokrojone na ćwiartki owoce Jaca - chlebowca, pod koniec dodając cukier.

Na drugiej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić lekko zmiażdżony nieobrany czosnek, a następnie krewetki, smażyć chwilę aż zrobią się mocno czerwone. Podawać z sosem mango, brzoskwiniami  oraz gotowaną kaszą pęczak.
SMACZNEGO!

 





 

Inne przepisy