Krewetki z sosem orientalnym

Składniki
• 350 ml Pulpy z Mango Alphonso KOALA
• 2 szt. owocu Jaca - chlebowca KOALA
• 8 dużych krewetek surowych
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 2 nieobrane ząbki czosnku
• 1 łyżeczka posiekanej kolendry
• 2 łyżki mleczka kokosowego
• sok z jednej limonki
• sok z 1/2 grapefruita
• 1 łyżka masła
• 1 łyżka cukru brązowego
Sposób przygotowania
Krewetki obrać z pancerza. Za pomocą blendera zmiksować pulpę z mango, sok z pomarańczy, sok z limonki, kolendrę, mleczko kokosowe na gładki puszysty sos, po czym wstawić do lodówki na trochę żeby składniki się „przegryzły”.
Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć pokrojone na ćwiartki owoce Jaca - chlebowca, pod koniec dodając cukier.
Na drugiej patelni rozgrzać oliwę i wrzucić lekko zmiażdżony nieobrany czosnek, a następnie krewetki, smażyć chwilę aż zrobią się mocno czerwone. Podawać z sosem mango, brzoskwiniami oraz gotowaną kaszą pęczak.
SMACZNEGO!