Lazania z tapioki

4 łatwe 20 minut
Lazania z tapioki

Składniki

•  4 saszetki tapioki KOALA (4 x 90 gram)
•  7 łyżek stołowych mleczka kokosowego
•  2 jaja całe
•  składniki na nadzienie, wg. indywudulanych preferencji

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj tapiokę, mleko kokosowe oraz jaja. Z tak przygotowanej masy upiecz na patelni z nieprzywierającym dnem cienkie placki. Gotowe placki umieść w foremce żaroodpornej wysmarowanej oliwą z oliwek. Umieść w niej usmażone placki z tapioki, przełożone warstwami farszu według indywidualnych preferencji smakowych. W przepisie na zdjęciu nadzienie jest z pomidorków cherry, oregano, usmażonej piersi z indyka oraz sera mozzarella). Piec w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Podawać bezpośrednio po upieczeniu.



RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/



SMACZNEGO!

 

Inne przepisy