Foundant czekoladowy z tapioki

2 średnio trudne 60 minut
Foundant czekoladowy z tapioki

Składniki

•  200 g tapioki KOALA
•  2 jajka
•  2 łyżki stołowe cukru
•  150 g gorzkiej czekolady
•  100 g masła 82%
•  100 ml mleka kokosowego
 

Sposób przygotowania

W misce, w kąpieli wodnej roztopić czekoladę oraz masło aż powstanie jednorodny, gładki krem. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać. Jajka ubić z cukrem na puszystą pasę. Do ubitych jaj wlać masę czekoladową, delikatnie wymieszać. Kokilki ceramiczne* wysmarować masłem, oprószyć kakao i napełnić masą czekoladową. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika, piec około 7-10 minut**. Podawać bezpośrednio po upieczeniu z łyżką kremowych lodów oraz pulpą z mango KOALA.

* można użyć foremek silikonowych do muffinek
** czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika



RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 

SMACZNEGO!

 

 

 

Inne przepisy