Ciasteczka czekoladowe z tapioką

6 łatwe 30 minut
Ciasteczka czekoladowe z tapioką

Składniki

•  10 łyżek tapioki KOALA
•  75g gorzkiej czekolady
•  ½ łyżki masła
•  2 jajka
•  3 łyżki kremu orzechowego
•  1 opakowanie rozkruszonych ciasteczek czekoladowych
•  1 szklanka mleka

 

Sposób przygotowania

Na patelnię wlać mleko, dodać czekoladę, masło i mieszać aż czekolada się rozpuści i wszystko połączy się w jednorodną masę. Zdjąć z ognia, dodać krem orzechowy, jaja, tapiokę, rozkruszone ciastka czekoladowe. Całość energicznie wymieszać. Foremkę średnicy około 18-20 cm wysmarować masłem, wlać masę czekoladową i piec przez około 8 minut w temperaturze 200º C. Wyjąć z pieca, wystudzić i za pomocą okrągłego naczynia lub metalowych foremek wykrawać okrągłe kształty ciasteczek. Podawać udekorowane polewą czekoladową, lub oprószone cukrem pudrem. Można podawać z lodami i owocami sezonowymi.


RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 

SMACZNEGO!

 

 

Inne przepisy