Czekoladowe ciasto z tapioki

8-10 łatwe 60 minut
Czekoladowe ciasto z tapioki

Składniki

•  180  g  tapioki  nawodnionej  KOALA
•  1,5 łyżki stołowej kakao
•  2 jajka
•  4 łyżki ksylitolu
•  1 łyżka oleju kokosowego lub masła 82%
•  80 ml mleka
•  1 łyżeczka nasion chia
•  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
•  1 duża łyżka masła orzechowego
•  4 łyżki mąki

AUTOR DANIA:
Julia Babijczuk
propagatorska zdrowych
nawyków żywieniowych


 

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączymy i przekładamy do foremki o średnicy około 20 cm. Pieczemy w temp.  180°C przez 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, dlatego stopień wypieczenia sprawdzamy patyczkiem.

 

 


RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 


SMACZNEGO!

 

Inne przepisy