Puddding z tapioki z chia i mango

2 łatwe 10 minut
Puddding z tapioki z chia i mango

Składniki

•  45 g tapioki nawodnionej KOALA
•  5 łyżek pulpy z mango Alphonso KALA
•  150 ml mleka kokosowego
•  20 g nasion chia
•  1 łyżka ksylitolu
* Dekoracja: nasiona goji i wiórki kokosowe

AUTOR DANIA:
Małgorzata Mączyńska
Trener personalny oraz instruktor fitness

Sposób przygotowania

Przelewamy mleko do małego garnuszka. Wsypujemy chia i tapiokę, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie podgrzewamy zawartość garnuszka na niewielkim ogniu cały czas mieszając. Dosypujemy ksylitol i mieszamy, aż konsystencja zacznie się zagęszczać. Następnie zdejmujemy z ognia, przelewamy do pucharka i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Deser dekorujemy pulpą mango Alphonso, jagodami goji i wiórkami kokosowymi.

 

 


RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 


SMACZNEGO!

 

Inne przepisy