Vege Sernik kokosowy z tapioką i papają

8-10 łatwe 60 minut
Vege Sernik kokosowy z tapioką i papają

Składniki

SKŁADNIKI WARSTWA OWOCOWA:
•  450 g pulpy z papai KOALA
•  3 g agaru
•  “słodzidło” wg uznania

SKŁADNIKI SPÓD:
•  200 g płatków owsianych
•  120 g banana
•  20 g masła orzechowego
•  10 g kakao
•  “słodzidło” wg uznania
•  cynamon

SKŁADNIKI MASA KOKOSOWA:
•  90 g tapioki nawodnionej KOALA
•  400 ml mleczka kokosowego
•  20 g ksylitolu
•  5 g agaru
 

AUTOR DANIA:
Katarzyna "Katnova" Nowak
doradca zdrowego odżywiania
www.katnova.pl

 

Sposób przygotowania

SPÓD: Wszystkie składniki blendujemy i wylepiamy nim 20 cm tortownicę.Wstawiamy do lodówki.

MASA KOKOSOWA: Mleczko kokosowe przelewamy do rondelka gotujemy chwilę na małym ogniu. Dodajemy resztę składników i mieszamy aż wszystko się połączy, gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ognia lekko studzimy. Przelewamy masę na spód.

WARSTWA OWOCOWA: Agar rozpuszczamy w odrobinie wody. Pulpę z papai przelewamy do rondelka gotujemy chwilę na małym ogniu. Dodajemy agar i słodzidło i mieszamy aż wszystko się połączy. Gdy zacznie gęstnieć zdejmujemy z ogniam lekko studzimy. Przelewamy masę na białą warstwę i czekamy aż stężeje.

 

 


RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 


SMACZNEGO!

 

Inne przepisy