Czekoladowe ciasto z tapioki

Składniki
• 180 g tapioki nawodnionej KOALA
• 1,5 łyżki stołowej kakao
• 2 jajka
• 4 łyżki ksylitolu
• 1 łyżka oleju kokosowego lub masła 82%
• 80 ml mleka
• 1 łyżeczka nasion chia
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 duża łyżka masła orzechowego
• 4 łyżki mąki
AUTOR DANIA:
Julia Babijczuk
propagatorska zdrowych
nawyków żywieniowych
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki ze sobą dokładnie łączymy i przekładamy do foremki o średnicy około 20 cm. Pieczemy w temp. 180°C przez 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, dlatego stopień wypieczenia sprawdzamy patyczkiem.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!