Deser jogurtowy z mango

Składniki
Masa jogurtowa:
• 500 ml gęstego jogurtu naturalnego
• 1/2 szklanki cukru pudru
• 2 lekko czubate łyżki stołowe żelatyny
• ⅓ szklanki zimnej wody
Mus mango:
• 475 g Pulpa z Mango Alphonso KOALA
• 1 łyżeczka cukru pudru
• 1 łyżeczka żelatyny
• zimna woda
Dekoracja:
• nasiona szałwii hiszpańskiej
• listki świeżej mięty
Sposób przygotowania
Masa jogurtowa:
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. Jogurt zmiksować z cukrem pudrem. Napęczniałą żelatynę podgrzać krótko w mikrofalówce (albo w kąpieli wodnej), dodać do niej trzy łyżki jogurtu i wymieszać aby się dobrze rozpuściła, dodać do reszty jogurtu i dokładnie wymieszać. Przelać masę do szklaneczek i wstawić do lodówki do stężenia.
Mus mango:
Do pulpy mango dodać cukier puder, wymieszać. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Napęczniałą żelatynę podgrzać krótko w mikrofalówce (albo w kąpieli wodnej), dodać do niej trochę mango i zamieszać. Dodać pozostałą część mango i wymieszać. Mus mango nalożyć na wierzch masy jogurtowej. Całość schłodzić w lodówce.
Dekorować nasionami szałwii hiszpańskiej oraz miętą.
Danie według receptury MICHAŁA ADAMA MOLENDY, absolwenta Le Cordon Bleu,
Szefa Kuchni KUCHNIA OTWARTA, który REKOMENDUJE oraz
POTWIERDZA NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ produktów KOALA!
SMACZNEGO!