Foundant czekoladowy z tapioki

Składniki
• 200 g tapioki KOALA
• 2 jajka
• 2 łyżki stołowe cukru
• 150 g gorzkiej czekolady
• 100 g masła 82%
• 100 ml mleka kokosowego
Sposób przygotowania
W misce, w kąpieli wodnej roztopić czekoladę oraz masło aż powstanie jednorodny, gładki krem. Zdjąć z ognia, przestudzić, dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać. Jajka ubić z cukrem na puszystą pasę. Do ubitych jaj wlać masę czekoladową, delikatnie wymieszać. Kokilki ceramiczne* wysmarować masłem, oprószyć kakao i napełnić masą czekoladową. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika, piec około 7-10 minut**. Podawać bezpośrednio po upieczeniu z łyżką kremowych lodów oraz pulpą z mango KOALA.
* można użyć foremek silikonowych do muffinek
** czas pieczenia zależy od rodzaju piekarnika
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!