Pudding z tapioki

4 łatwe 30 minut
Pudding z tapioki

Składniki

•  2 łyżki stołowe tapioki KOALA
•  1 łyżka cukru
•  1 puszka skondensowanego mleka kokosowego lub mleczka kokosowego
•  2 łyżki tartego kokosa
•  2 łyżki posiekanych orzechów lub orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania

Na patelnię wlać: skondensowane mleko lub mleko kokosowe / mleko krowie oraz dodać tapiokę. Ciągle mieszając podgrzewać na średnim ogniu aż do lekkiego zgęstnienia. Włożyć do silikonowych foremek i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Przed serwowaniem deseru na patelnię wsypać cukier, orzechy lub orzeszki ziemne i dobrze wymieszać, powoli podgrzewając, aby cukier się delikatnie skarmelizował. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Pudding z tapioki wyjąc z foremek na talerzyki, udekorować na wierzchu karmelem z orzechami i kokosem.



RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/

 

 

SMACZNEGO!

 

Inne przepisy