Pudding z tapioki

Składniki
• 2 łyżki stołowe tapioki KOALA
• 1 łyżka cukru
• 1 puszka skondensowanego mleka kokosowego lub mleczka kokosowego
• 2 łyżki tartego kokosa
• 2 łyżki posiekanych orzechów lub orzeszków ziemnych
Sposób przygotowania
Na patelnię wlać: skondensowane mleko lub mleko kokosowe / mleko krowie oraz dodać tapiokę. Ciągle mieszając podgrzewać na średnim ogniu aż do lekkiego zgęstnienia. Włożyć do silikonowych foremek i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Przed serwowaniem deseru na patelnię wsypać cukier, orzechy lub orzeszki ziemne i dobrze wymieszać, powoli podgrzewając, aby cukier się delikatnie skarmelizował. Na koniec dodać wiórki kokosowe. Pudding z tapioki wyjąc z foremek na talerzyki, udekorować na wierzchu karmelem z orzechami i kokosem.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!