Sernik z tapioką i owocami

Składniki
1 szklanka tapioki KOALA
4 łyżki stopionego masła 82%
300 g drobno zmielonego twarogu
2 małe kubeczki gęstego jogurtu typu greckiego greckiego
3 łyżki miodu naturalnego
2 szklanki owoców leśnych, wiśni lub innych owoców wedle upodobań
Sposób przygotowania
Przygotowanie spodu sernika - wymieszać tapiokę i stopione masło, wyłożyć masę do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem. Wstawić do piekarnika i piec przez 5 minut w 200ºC.
Warstwa serowa - Twaróg zmielić lub użyć gotowego, zmielonego. Dodać jogurt oraz miód, dobrze wymieszać lub zmiksować. Na wystudzony spód wyłożyć masę twarogową, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Przed podaniem udekorować owocami.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!