Zapiekanka z tapioką

Składniki
• 2 saszetki tapioki KOALA (2 x 90 gram)
• 2 jajka całe
• 1 szklanka posiekanego pomidora
• 1 średniej wielkości posiekana cebula
• 1 szklanka startego parmezanu
• kilka listków świeżej bazylii
• sól i pieprz do smaku
• oliwa z oliwek do wysmarowania foremki
Sposób przygotowania
W misce połączyć: roztrzepane jajka, tapiokę, pomidor, cebulę oraz bazylię i starty parmezan. Całość dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Foremkę do zapiekanek o średnicy około 18 cm wysmarowaną oliwą z oliwek wypełnić masą. Wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut. Podawać bezpośrednio po upieczeniu, z przybraniem ze świeżej bazylii.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!