Zapiekanka z tapioką

4 łatwe 25 minut
Zapiekanka z tapioką

Składniki

•  2 saszetki tapioki KOALA (2 x 90 gram)
•  2 jajka całe
•  1 szklanka posiekanego pomidora
•  1 średniej wielkości posiekana cebula
•  1 szklanka startego parmezanu
•  kilka listków świeżej bazylii
•  sól i pieprz do smaku
•  oliwa z oliwek do wysmarowania foremki

 

Sposób przygotowania

W misce połączyć: roztrzepane jajka, tapiokę, pomidor, cebulę oraz bazylię i starty parmezan. Całość dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Foremkę do zapiekanek o średnicy około 18 cm wysmarowaną oliwą z oliwek wypełnić masą. Wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180°C przez 15 minut. Podawać bezpośrednio po upieczeniu, z przybraniem ze świeżej bazylii.



RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA

/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/



SMACZNEGO!

 

 

 

Inne przepisy