Ziemniaki zapiekane z tapioką i parmezanem

Składniki
• 2 saszetki tapioki KOALA (2 x 90 gram)
• 1 jajko całe
• 150g startego parmezanu
• 2 łyżki stołowe suchej papryki (ostrej lub łagodnej - wedle upodowania)
• sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Ziemniaki obrać ze skórki i ugotować do tego stopnia, aby nie były zbyt miękkie. W misce wymieszać: tapiokę, paprykę, sól i pieprz. W drugiej misce roztrzepać jajko. Ugotowane i wystudzone ziemniaki włożyć do jajka, potem do miski z wymieszaną tapioką z przyprawami, a na końcu obtoczyć w startym parmezanie. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Zapiekać przez 10 minut. Podawać na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu.
RECEPTURY i INSPIRACJE na DANIA,
FIT-DESERY oraz DESERY z tapioki KOALA
/kliknij na obrazek, pobierz, wyprobuj!/
SMACZNEGO!